ARIELA

2015.10.21 20:48

                                                                    DE JÓ NAPOM VAN MA- NE FÉLJÜNK MEGÉLNI A JÓT

   Életünk során történnek velünk jó és rossz dolgok is. Ez így van rendjén.

Az ember nem élhet át csak jót, vagy csak rosszat. Meg kell tapasztalnunk A negatív dolgokat is, hogy

 Legyen miből okulnunk,

Formálja a személyiségünket

Megtanítsa nekünk az alázatot

Megbecsüljük a jót

   Szükségünk van ezekre az érzésekre.

Sajnos a mostani nehéz helyzetben, amiben a világ sodródik, gyakrabban élünk át rosszat, mint jót. A munkában a sok megkeseredett ember, otthon a kilátástalannak tűnő anyagi problémák, elősször önmarcangolást, majd egymás hibáztatását hozza. Annyira megtanultunk negatívan gondolkodni, hogy ha valami pozitív dolog történik velünk, már szinte észre sem vesszük. Elmegyünk mellette, mert lehúznak a gondok, mert állandóan azon jár az agyunk, hogyan lehetne megoldani. Hogyan másszunk ki a gödörből. S mintha nem lenne elég bajunk, még a gyerekkel is problémák vannak.

   Ez az alapfelállás a legtöbb családban. Az apa ideges, mert nemtudja eltertani a családját, megadni nekik, amit szeretne. Anya éppenúgy. Egy meghitt családi lékkör kialakítása biztos anyagi hátteret is igényel, Ha ez nincs meg, nyugtalanság költözik mindkettőjük szívébe. A feszültséget nincs hol, sem mikor levezetni, így marad a veszekedés, mert mindenki elégedetlen.

S mit adunk a gyereknek át? Ugye nemcsoda, ha az iskolában agresszívan viselkedik. Valahol neki is ki kell adni. Hiszen otthon csak a problémákat  lássa és az idegesség átragad rá is.

   De amint írtam, az emberrel nemcsak rossz dolgok történnek, hanem jók is. Néha ebből van több, Néha meg abból.

Amikor épp a nehezebb korszakunkat éljük, Elsiklanak az apró kellemes pillanatok, ami máskor, Teljesen máshogy élnénk meg. Ha észre is vesszük Őket, Nem is tudunk örülni neki, mert sokkal több, nagyobb gondjaink vannak.

   Naés. Mindenkinek épp annyi van, csak másmilyenek, de az élet megy tovább. Előbb- utóbb úgyis megoldódnak a problémák. Minnél többet dolgozunk a megoldáson, annál hamarább. Viszont addig is élni kell és örülni az apró dolgoknak.

   A környezetemben annyisszor hallottam, hogy ''INKÁBB NEM ÖRÜLÖK, MERT AKKOR BIZTOSAN VALAMI ROSSZ TÖRTÉNIK MAJD''

Na ez az, amire rá akartam mutatni, hogy félünk bárminek is örülni, mert akkor rosszul végződik. Viszont akkor milyen lesz az életünk? Mindig csak a rosszat várjuk? Igen is kell mindennek örülni, még egy kicsinke lehetőségnek is. Ha valami megmozdul pozitív irányban az életünkben. Nembaj, ha végül nem jön be, hisz újabbak jöhetnek. Senkinek sem sikerül minden. Az élet ilyen. Bonyolult, komplikált, kusza, de mindenféle. Ilyen is, meg olyan is. 

   Meg kell élnünk a jót, akármilyen apró is legyen. 

Sőt addig megyek el, hogy még egy álomnak, ötletnek is örülni kell, mert abból születhetnek a nagy dolgok. 

   Mindennap talállunk valamit, aminek örülni lehet. A rosszat is meglehet fordítani a jó felé. A szomorú esős délután, áztatja a földet, ami jó a gazdaságnak. Ne sírjunk az eső miatt, mert a szárasság sokkal rosszabbAMI. Hogy az minket nem érint? Majd fog, ha a kenyér háromszor drágább lesz. 

   Kezdhetjük a reggelt azzal, hogy milyen szépen süt a nap, hogy útközben a munkába, de jó, hogy egyedül sétálhatok az úton, így nem zavar meg senki a gondolataimban. Vagy hállát adhatunk az égnek, hogy az épp az iskolában problémákkal küzdő gyerekünk egészséges, a többit meg megoldjuk eggyütt. 

   Ha mindenben észre vesszük a jót, akkor meglássuk a lehetőségeket is. 

Nyugottan éljük meg, ha jó dolog történik velünk, félelem nélkül, hiszen mi a legrosszabb, ami történhet velünk, legfeljebb nemsikerül, akkor meg mit veszíthetünk?