ARIELA

2015.10.16 10:59

                                           HA EGY AJTÓ BEZÁRUL, MÁSIK NYÍLIK HELYETTE

  

no nem mindíg van ez így....

az életünk során rengeteg ajtó becsukódik előttünk, még akkor is, ha bármennyit megtettünk a célunk érdekében.

a legtöbben a csalódottság feldolgozása után nyugottan marad. várakozik. élli mindennapjait tovább és várja a következő lehetőséget, hogy újra megpróbálhassa.

máramellyik, mert a legtöbben feladják az első kudarc után. elvesztik az önbizalmuk, "rájönnek", hogy nem erre születtek, de azért megpróbálták, nem ment, hát jó, akkor minek kapaszkodjanak tovább.

na de térjünk vissza a várakozókhoz, akikben még él a remény, hogy majd egyszer bejön. eljön az ő idejük, csak még sokminden kell hozzá. aztán telnek az évek és már csak emlékként villan fel a cél, ami már csak álom marad mindörökre. így könnyebb is, mert idővel arra a bizonyos első kudarcra is lehet magyarázatot találni, hogy akkor pont miért nem sikerült, aztán meg a körülmények hozták úgy, hogy nem lehetett bele vágni.

a gyávaság stratégiája minden életterületen működik.

nagyon sokan várnak életük nagy lehetőségére, védekezve azzal, hogy annak a bizonyos sikeres embernek rózsával volt tele dobálva az útja, nekem meg nem, de az élet teljesen más.

nem mondom, hogy nincsenek lehetőségek, mert vannak. rengeteg létezik, de nem sétál be az életünkbe egy másik ajtón, sem ablakon. nekünk kell felkutatni hol vannak. utánna kell járnunk. nemcsak ülni és várni, hogy bekopogjon hozzánk.

az élet nem így működik.

ha valamit akarunk, akkor első sorban, nagyon akarnunk kell. ha valami nem jött be elsőre, tizedszerre, akkor tovább fejlesztem magam, hogy jobban értsek hozzá és tizeneggyedszerre is megpróbállom.

elébe megyek én a lehetőségeknek. hány szinész évekig jár meghallgatásokra, míg megkap egy igazán jó szerepet. hány kutató évekig keresi a megoldást a betegségekre, hogy segítsen az emberiségen. akkor mi kis emberek egy cél érdekében nemtudnánk párszor próbálkozni, hogy elérjük, amit szeretnénk? hiszen a sok híres ember is csak valahol kezdte. sokuk élete szolgálhat számunkra példaként.

szerintem nincs olyan, hogy amikor az egyik ajtó bezárul, kinyíllik egy másik. nagyon sok ajtó van, de mind be van zárva és nekünk, magunknak kell kinyitni mindegyiket, ha valamit elakarunk érni.