ARIELA

2015.10.08 20:23

                                                                           EGÉSZSÉG - BETEGSÉG

  

mindenki már volt elégszer beteg ahhoz, hogy tudja mennyire korlátozott lett az élete ez idő alatt.

amikor végre meggyógyulunk, szinte azonnal elfelejtsük és minden visszakerül a rendes kerékvágásba, és mi folytassuk az életet ott, ahol előtte abbahagytuk. a mindennapjainkat éljük gondtalan és eszünkbe sem jut már a betegségünk. eszünk, iszunk ami jól esik. egyszóval élvezzük az életet.

ha a mindennapjainkba nem formáljuk be a korlátokat, előbb utóbb megbosszúlja magát. például, ha mértéktelenül, vagy kontrolállatlanul eszünk, mert jól esik, akkor nemcsak eldeformállódik a testünk. de az lényegtelen mindenki úgy néz ki, ahogy akar. saját maga dönti el vékony, vagy kövér akar lenni, csak rajta függ, de a szervezet is elzsírosodik, a szív, a máj. pár év múlva már, ha bárhogyan is szeretnénk, nem ehetünk meg egy csomó fajta ételt. sőt le lassulunk és és a korlátok már örökre szólnak számunkra.

tehát beteggé tesszük magunkat egy életre. aztán márcsak a tabletták maradnak, orvoshoz futkosás, meg a jajgatás, hogy minden fájdalmat okoz.

persze ez ugyanúgy érvényes a drogra, alkoholra, bármire amivel ártunk magunknak.

nemkönnyű beismernünk, de majdnem mindegyikünk egészségtelenül él. nem vigyázunk magunkra. minek is? hiszen egészségesek vagyunk és még akkor sem ébredünk rá mennyire nem törődünk magunkal, amikor beüt valamilyen betegség.

amikor egy nátha ágyba dönt és sokmindent nem tehetünk meg.

inkább használjuk a jól bevált kifogást, hogy egyszer éllünk, meg azért valamit én is már engedjek meg magamnak.

hát persze. mindent meglehet engedni. annak a diétának vagyok a híve, hogy mindenféle kaját meg kell enni válogatás nélkül, mert szükségünk van a vitaminokra és csak akkor leszünk egészségesek, ha mindenből eszünk rendesen, csak normálisan. mértékkel. nem kell tele zabálni magunkat, vagy túl fűszerezni az ételt. attól úgy is csak elveszti az eredeti ízét.

ha keretek között éllünk, akkor néha nyugodtan kirúghatunk a hámból, mert az is kell a boldogsághoz, hogy teljes életet élhessünk.