ARIELA

2015.11.20 13:03

                                                                      Lelkiismeretfurdalás nélkül éljük meg a sikereket

 

   Rengeteget tanulsz, dolgozol, küzdesz és sokakkal ellentétben, te mersz változtatni. Nemcsak álmodozol, tervezel, nemcsak beszélsz rola, de rálépsz  az általad kijelölt útra, teljes erőbedobással mész a célod után.

   Akkor is, amikor mindenki kinevet, legyint rajta, vagy egyenesen lebeszél rola. Amikor senki nem hisz benned, te hiszel saját magadban. Az első kudarcok sem riasztanak vissza, nem állítanak meg.

   Az összes szabad percedet ennek szenteled, s hosszú-hosszú küzdelem után végre megérkeznek az első lehetőségek, amikből kitarto munkád gyümölcseit szedegetheted. Ki kell állnod az emberek elé, megmutatnod magad a kételkedőknek és idegeneknek egyaránt. Elő adnod a közönség előtt mire vagy képes és mátol kezdve rejtett álmaid ''valoságos, kézenfoghato végeredmény lett''.

   Eljött a nap, itt az idő, készülsz, rettegsz, mert mi van, ha nem sikerül, ha elbénázod, vagy annyira berezelsz, hogy meg sem tudsz majd szollalni.. Remegnek a lábaid, egyszerre van meleged és ráz a hideg, s ahogy  közeledsz a terem felé, már azt is megbántad, hogy egyáltalán belevágtál az egészbe, de lépkedsz tovább, mert tudod, hogy meg kell tenned, hiszen ez volt az álmod, erre vágytál, hogy egyszer idáig eljuss. Amint kinyíllik az ajto, a félelemtől már lélegezni is alig tudsz, aztán elkezdődik, lassan elfelejted az utolso félora félelmeit és és végig csinálod, amire születtél.

   Kijössz megkönnyebbülve, kis idő múlva megjelenik az első mosoly az arcodon és már fellélegezve fogadod a körülötted lévők gratulácioit és holt fáradtan haza mész.

   Most nem vágysz semmi másra, csak bezárkozni egyedül a szobába, felelleveníteni az egész folyamatot, aminn keresztül mentél ma és főleg, lenyugodni, kifújni magad, mert minden sikerült.

   Eltelik egy ora, kettő és más gondolatok kezdenek kavarogni az agyadban. Elősször a ''na lássátok kételkedők''- nek szolo visszaigazolás jut eszedbe, s  mivel már az adrenalin szinted visszakerült a normális helyére, valahogy mintha eltűnt volna az a kirörő öröm, mit a siker hozott, vagy nem is volt ideje, kialakulnia benned, mert nem adtál rá időt neki.. Sorra jönnek a lelkifurdalások, mert örülni szeretnél, de valahogy olyan érzésed támad, mintha nem érdemelnéd meg.

   Pedig nem így van.

Mindenki meg érdemli, aki keményen dolgozott, hogy átélje a siker ízét, s az utánna következő örömöt. Igenis ez jár neked. Minden sikert meg kell ünnepelni, megdicsérni magadat és mindegy mekkora : nincs olyan, hogy kis vagy nagy siker. Csak siker van, amit minden porcikánkal át kell élnünk és hagyni, hogy utánna átjárjon a boldogság.