ARIELA

2015.09.21 17:20

                                         MILYEN ÍZE VAN A FELHŐNEK

  

álmodozni jó. az álmokból születnek a legnagyobb találmányok, a legjobb ötletek, ami előre viszi világunkat, gazdagítsa életünket.

gyerekkorban kezdjük, amikor még minden lehetséges. aztán ahogy lassan felnőtté vállunk, úgy kezdenek az álmok is eltűnni az életünkből. akinek megmarad és megpróbálja realizálni, hatalmas dolgokra képes.

de amikor valamiről álmodunk és megpróbáljuk elérni, tudnunk kell mit akarhatunk. álmodni lehet bármiről, de meg kell nézni van e valóság alapja. reálisan végig gondolni, meg lehet e oldani, véghez lehet e vinni. nem járhatunk a fellegekben, nem kóstolhatjuk meg az ízét.

csak olyan tervekbe kezdhetünk bele, amit megtudunk oldani. most nem a nehézségekről beszéllek, meg a pénzhiányról, azok nem akadályok, csak gátak, amiket lelehet küzdeni. hanem a lehetetlen dolgokról.

szabad nagyot álmodni, csak akkor a megoldást is hozzá, és főleg ne akarjunk mindent egyszerre. mint a gyors fogyás. évekig egészségtelenül táplálkoztunk, de egy hónap alatt leakarjuk fogyni a kilókat. persze sikerülhet, de amilyen gyorsan megy, az úgy is jön vissza, sőt még rosszabb lesz. számtalan példát mondhattam volna, de szerintem elég egy, hogy megértsétek.

a kis álmok nem azért kellenek, hogy mi ilyen kis emberek, már hová akarunk kapaszkodni, hanem hogyha szeretnél egy üzletláncot felépíteni, ahhoz elősször meg kell nyitnod az első kicsinke kis üzletedet, abban helyt állni és mint minden tisztességesen vitt üzlet az első évben veszteséges, mert az összes bejövő pénzt belefektetted, és lassan kezd szilárd lábakon állni, és ha ügyes vagy, akkor pár év múlva, elkezdheted tervezni a következő lépést.

aminek nincs szilárd alapja, az össze dől olyan hamar, hogy észre sem veszed mikor kerültél bajba. igaz a mondás, hogy az összes létező dologhoz idő kell, hogy megérjen. neked pedig türelmesnek kell lenned, hogy érett, zamatos gyümölcsöt szakíts le róla és csak annak a magjaiból ültethetsz fát, ami ha majd megnő hozza az újabb, már számtalan gyümölcsét.

aztán a harmadik dolog, az abszolút kivihetetlen álom. amikor olyanról fantáziállunk, ami sosem következik be. bár igaz, hogy magától semmi sem következik be, nekünk muszály érte tenni, hogy valami előre mozduljon, de olyan dolgokba belevágni, aminek semmi értelme, az teljesen hiábavaló időpocsékolás. amikor erre rájövünk, vagyis felébredünk, akkor jön a csalódás, amiből alig tudjuk magunkat összeszedni. persze ilyen pofáraesés után már nagyon kevesen próbálnak, még évek múltán is, valamilyen normálisabb álmot teljesíteni. majdnem mindenki feladja egy életre, hogy valamibe bele kezdjen.

ezért mondom mindenkinek, hogy olyan álmokat kell kergetni, amit meglehet valósítani.