ARIELA

2015.09.02 13:18

                                                  ELTELT EGY ÚJABB ÉV, ÉS MEGINT NEM VOLT NYARAM

 

  

annyi ember jár így évről évre, mert sajnos anyagilag nem engedheti meg magának. amikor közeledik a szeptember, rájövünk, hogy vége lett a nyárnak és megint lekéstük.

amikor vissza térünk a melóba, iskolába, búsan hallgassuk a többiek álombéli vakációikról szóló áradozását, s lesütött szemmel várjuk a kérdést:

te hol voltál?

na most jön a döntés, hogy behazudsz valamit, hogy ne érezd magad annyira kínosan, vagy az igazság nevében végignézed a rejtett, gúnyos mosolyát, ami a szája szegletében megjelenik akkor is, ha nem akarja és mindig észre veszed.

minden őszkor azzal vigasztalod magad, hogy nem baj, majd jövőre össze jön, de valahogy a következő nyáron sem sikerül összekaparni rá. nem marad más, csak a munka, vagy suli egész évben.

sokan vannak így, sajnos egyre többen, de a nyár mindenkié, ki lehet élvezni az egésszet.

az a véleményem, ha valami hiányzik, dolgozz azzal, amid van.

a dunaparton is ellehet tölteni egy gyönyörű hétvégét, halászással, sütögetéssel, sátorozással. sőt arra még a barátaidat is elhívhatod, amit egy külföldi úton nem tehetsz meg. egy jó gulyásparti, de a nyár tele van ingyenes rendezvényekkel. egy befüzetett tengerparti nyaralás és a hazai szabi közt az a külömbség, hogy itthon majdnem ingyen van minden és nem két hétig tart, hanem egész nyáron. minden este és hétvégén, s akinek szünet van, annak egész nyáron.

minden csak a tervezésen múlik. tavaszkor megnézed az összes programot, amikről értesíted a hozzád közelállókat, mert ugye egyedül nem buli a buli, de jó embernek vannak barátai, a többi időt pedig töltheted a szabadban.

mindegy, hogy diák vagy e, vagy egy családos ember, mert a gyerekek is szeretik a természetet, a vizet, az esti sétákat, vagy az utca zenét.

annyi minden van ingyen a világon, csak szűklátókörünk, mellyet pénztelenségünk okozott, nem engedi észre venni.

én is csak pár hónappal ezelőtt figyeltem fel rá, mennyi program létezik és nem csak nyárra. élhetünk társasági életet pénz nélkül is. amikor van egy kis szabadidőnk, nem kell lustálkodva tölteni.

mennyetek ki az emberek közé, szórakozzatok, pihenjetek, ne csak a munka, vagy a suli maradjon számotokra, csakazért, mert nincs pénzetek rá, mert a nyár mindenkié.