ARIELA

2015.08.15 22:18

ITT VAGYOK!  VEGYETEK ÉSZRE!

 

kiáltsák sokan a világba. biztosan veled is párszor megesett, hogy annyira kétségbe voltál esve, hogy legszivesebben te is kiabáltál volna.

amikor eltitkoljuk problémánkat mások elott, nagyon egyedul tudjuk érezni magunkat. csak úgy lógunk a levegobe és kínlódunk. hadjuk, hogy emésszen a baj és ez annyira lefoglalja agyunkat, hogy nem a megoldások jutnak eszunkbe, amivel ki tudnánk mászni belole, hanem a szerencsétlenségunk. csak lelketlenul tengunk a világban s mélyebbre és mélyebbre sullyedunk. persze ezek az idok elmúlnak, túl tesszuk magunkat rajta, mert erosek vagyunk, vannak barátaink, családunk, kik segítenek és lassan minden vissza kerul a régi kerékvágásba. ezért kell a hozzánk kozelállóhoz fordulnunk, ha olyan gondunk van, amit nemtudunk megoldani egyedul.

de sajnos elég sokan vannak, akiknek ez nem sikerul. próbálkozik, kapaszkodna a leggyengébb szalmaszálba is, de senki sincs mellette. aztán feladja.

hetente olvasom a neten, hányan lettek ongyilkosok. ez elszomorít. nem az, hogy mit tett magával az az ember, hanem a kornyezete, akikkel eggyutt tanul, dolgozik, él, senki nem vette észre milyen lelkiállapotban van. csak akkor kapunk a homlokunkhoz, amikor valakivel a kornyezetunkben torténik ilyen és már késo. kezdodnek a lelkifurdalások, találgatások, bár ez már rajta nem segít, de talán elgodolkodtat minket, hogy mennyire egoisták vagyunk. sajátmagunkal vagyunk elfoglalva. mindenkinek megvan a saját baja, amit meg kell oldani.

mi is mindennap nagyon keményen megkuzdunk az élet viszontagságaival, mégis bírjuk.

rengetegen gondolják így, de nem kell kinevetni, lenézni azt az embert, csakazért, mert o nem olyan eros, mint mi, mert nem látja a kiutat, de sajnálni sem kell. segítokezet kell neki nyújtani! ha észre vesszuk, hogy a kornyezetunkben valaki másként viselkedik, szomorúbb, gondterheltebb, mint máskor, mennyunk oda hozzá. akkor is, ha épp nekunk is van elég gondunk, amikor egy perc idonk sincs, mert lehet, hogy pont ez a gesztus segít túllépni a legrosszabbon.

mi is lehetunk még olyan helyzetben, amikor jól jonne egy megérto szó.

vegyuk észre!!!

gondolj csak bele, hány fiatal éltét lehetett volna megmenteni, ha valaki megfogja a kezét a kétségbeesett tiniknek.