ARIELA

2015.08.13 21:40

MI LENNE, HA NYERNÉL A LOTTÓN!

  

mit tennél, ha milliókat nyernél? természetesen a legtobb ember azt válaszolná, aminek a hiány frusztrálja: azonnal ott hagyná a munkát és utazgatna a világban. vásárolna mondjuk házat, ha van, akkor a gyerekeknek, meg autót, stb.

ha valaki megragad ennél a gondolatnál, nagyon hamar, el sem tudod képzelni milyen gyorsan, elfogyna a pénze, mert a "van" a "birtoklás" hatása magával ragadja és esztelenul elkezd koltekezni, vásárolni, úgymond nagy lábon élni. ezért is igaz, sajnos, hogy a szegény soersból hirtelen ekkora osszeghez jutottak 80%-a két éven belul sokkal szegényebben végzi, mint a nyeremény elott. ezek statisztikák. csak pár szó erejéig akarok ebbe az irányba kanyarodni, annyi magyarázatot adni erre a jelenségre, hogy azért torténik mindez, mert akkor végre megveheted azokat a dolgokat, amik hiányoznak az életedbol, a lelkedbe elégedettség koltozik és úgy érzed teljesult a vágyad. bármit megvehetsz, bárhová elmehetsz elkap a gépszíj és nincs menekvés. olyan, mint az aranyláz, pontosan olyan.

de most térjunk vissza az elejére:

tehát az elso gondolat után, ha leulsz pár percre, átgondolod és leírod, hogy mik azok a dolgok, amire a házon és az utazáson kívul vágytál egész életedben. mi volt az, amire mindig azt mondtad, hogy ha nem kellene munkáb járnod, vagy ha lenne rá lehetoséged megtennéd és elkészíted a listát, rájossz, hogy a legtobb dologhoz, nem is kell pénz, vagy legalábbis nem egy lottó fonyeremény.

tudom, hogy a munka, legalább tíz órát elvesz minden nap az idodbol. ez tényleg nagy hátrány, mert ez ido alatt, rengeteget tehetnél az álmaid, vagy a terveid megvalósításáért, de ilyen az élt. valamibol élni kell.

perszehogy minden sokkal egyszerubb lenne és konnyebben menne rengeteg pénzel, de valljuk be oszintén, mennyi esélyed van rá, hogy nyerj, de elképzelni lehet.

na folytassuk:

itt vannak az álmok: a munka után is elég dolga van az embernek, de azért egy órácska esténként lehet szabad csak a te számodra. rengeteg információt rejt az internet, amely segítségével megtudhatod az esélyeidet. sot olyan segítséget is találsz, amelyek lépésrol lépésre megmutatják neked hogyan valósísd meg terveidet.

a második dolog volt a lehetoség: ezek nem pottyannak az oledbe akkor sem, ha dugig vagy pénzel. a lehetoségeket neked kell keresned. pl. ha az álmodhoz a hozzáértésed kevés és sulira nincs pénzed, ott vannak az uniós kurzusok, azok majdnem ingyen vannak és ráadásul levelezoiek. vagyis esténként egy órácska tanulás és profi leszel, amiben csak akarsz.

honnan tudom mindezt?

én is elképzeltem mi lenne, ha nyernék a lottón. elkészítettem a listát és rájottem, hogy a legtobb álmomat nem a pénz hiánya akadályozza, hanem a félelem. a mindennapos rutin, a megszokás, mi belevésodott elménkbe, annyira mély, hogy féllunk belole kilépni: mert, mit akar a magamfajta kisember

mert, szegény vagyok

mert, ebben a korban

mert, nem adom fel a biztonságos életem a bizonytalan széllel tólt álmokért.

igen, kifogást mindenre lehet találni. s talán az utolsó ok az, amivel legtobbszor védekezunk saját magunk elott. osszekeverjuk a megszokást a biztonsággal. a szokás nagy úr - szokják mondani. sokkal nagyobb, mint hinnéd. nagyon konnyu vele takarózni. belso félelmunket rá vetíteni.

tudom nem konnyu a mindennapos rutinos életbol kiszakadni és próbálni saját lábra állni. nem bújhatunk orokké a biztonság, a szegénység, a megszokás mogé, csak azért, mert féllunk belekezdeni valamibe, vagy mert így kényelmesebb, mert olyan gyorsan elszáll az ido folottunk, hogy mire észbe kapunk, egy megkeseredett oreg emberke