ARIELA

2015.08.05 20:33

A TUKOR!

képzeld el, hogy reggel felkelsz, belenézel álmosan a tukorbe, és valami elrettento dolog tortént. valaki más lettél.

ha te magad választhatnál ki legyél az ismeroseid kozul /nem egy filmsztárra, vagy énekesre gondoltam/ hanem egy a kornyezetedben élo személyre, ha tényleg megadatna a lehetoség, hogy felcseréld vele az életed, ki lenne az?

a szemkozti vállalkozó, mert az élete irigylésre méltó? pláne az új kocsija, amivel a legjobb csajokat furikázza, tele van pénzel és azt vesz magának, amit akar....

aztán, ha kozelebbrol megnézed szegényt, rájossz, hogy neki kevesebb van, mint neked. a gyonyoru nok, akik talán igazán szeretik, vagy mégsem? hogyan lehetne benne biztos, hogy onmagáért szeretik? s a kitudja honnan szerzett pénze miatt, vajon nyugottan alszik éjszaka?

vagy lehetnél a szomszéd józsi bácsi, kik úgy szerették egymást a feleségével, sot téged is, mindig megengedték, hogy az udvarukban játsz, mert nekik nem volt gyerekuk. tudhatod mennyi fájdalmat élt át ez az ember?

nem.

ha végig gondolod a korulotted lévok éltét, szerintem egyiké se kellene. talán kulsoleg jobb, konnyebb, boldogabb életet élnek, mint te, de ha jó mélyre ásnál egyikét sem akarnád.

a legjobban onmagadat ismered. hogy milyen vagy, csak te tudod igazán és te is vagy az egyetlen, aki eldonti hogyan élj az életedben, mert te rendelkezel felette. ha nem tetszik változtass rajta. nem konnyu, sokkal nehezebb, mint úszni az árral, de úgymond "minden pénzt megér" te élled az életed, hát alakísd az szerint, ahogy megálmodtad. a sok akadály mi utadba gordul, az csak kihívás: gondok, amit meg kell oldani

feladat, mit el kell végezni

csalódások, mellyekbol tanulhatsz

bukások, amiktol felerosodhetsz

századik próbálkozás, ami a kitartásodat tokéletesíti

aztán egyszercsak eléred azt a pontot, hogy úgy élsz, ahogy mindig is szerettél volna és magtalállod az oszhangot az életed és a lelked kozt, mert eggyé váltok.

s amikor egy nap felkelsz és álmosan a tukorbe nézel, onmagadat látod.