ARIELA

2015.07.30 20:50

ÁLMODOZNI JÓ!

 

                                                                       

a legtobbszor elitélt szó a világon. miért? nem tudom és sosem értettem miért tartják oly sokan negatív dolognak.

hiszen álmodozni jó!!!!

amikor kis gyereket látunk autót tologatni órák hosszát oda-vissza, vagy egy fuszállal játszani a kezében, az mind a kreativitását fejleszti. noveli a fantáziavilágát.

nézzuk a tini fiúkat, akik az utca kozepén az oreg labdával válnak egyszeriben világbajnok futbalistává. a királykisasszonyokat, kiket épp egy ifjú herceg ment meg az udvar homokozójában.

én is hercegno voltam annakidején, aztán lett belolem híres szinészno, majd rendor és már 12 évesen tudtam milyen lesz a menyasszonyruhám.

mire felnovunk sajnos a legtobb ember elfelejt álmodozni, mert minek is, semmire sem jó. itt az élet, az iskola, munka, gyerek nevelés, karriercsinállás és ezek mind komoly dolgok, ahová csak felnott fejjel, reális gondolkodással lehet eljutni és csinálni.

de térjunk még vissza picit a múltba, amikor elosszor voltunk szerelmesek. az álomszép, ártatlan világba, amikor még képesek voltunk mindent korulottunk rózsaszinben látni. abban az ifjú szívben dobogott jovonk a világ megvátlásáról. mennyi tervet szovogettunk társainkal, ki melyik álombéli útra lép, s amikor évek múlva majd találkozunk, elmeséljuk egymásnak hogyan lettunk sikeresek. most visszagondolva mindnyájunkra, hánynak sikerult kozulunk?

azért nem kell szomorúnak lenni, ha nem úgy fojt eddigi életed, mint szeretted volna, csakazért, mert a realitás talajára kellett lépned, mert ezek igenis fontos dolgok. az élethez tartoznak, csak nem szabad elfelejtkeznunk kozben saját magunkról sem. mert az álmunk mi magunk vagyunk. az a valódi énunk, s akkor vagyunk egészek, ha megvalósítsuk onmagunkat.

hogy akár fiatalon, akár oregen bolondság álmodozni?

hát mi lett volna a világgal a sok bolond nélkul? még mindig a kokorszakban uldoznénk a dinoszauruszokat, mert az álmodozók nem találtak volna fel semmit.

de vegyunk komolyabb példákat:

hány akkori halálos betegséget gyógyíthatnának mára, ha a sok orult professzor nem ul hónapokig, vagy évekig a labor mélyén, csakazért, hogy segítsen az emberiségen.

hány dolog lett feltalálva, hogy eljussunk a számítógéphez, aminn most olvasod a cikkem, mert a felfedezok kutattak.

hány ember lett gazdag vállalkozó, amivel még az unokáit is anyagilag bebiztosította és hány embert csodálhatunk a tv-ben, mert mertek álmodozni és komolyan vették magukat. elindultak a megálmodott úton és elértek a célig.

ugye mennyire fontos, hogy álmodozzunk, hiszen ebbol szuletett minden otlet, ezért tartunk ott, ahol most vagyunk.

irhatsz a haverokkal a neten, felhívhatod szerelmed, vagy csodákról tanulhatsz az iskolában.

te is elérhetsz bármit, ha rájossz, hogy álmodozni jó!!