ARIELA

2015.07.16 20:52

FELKELNI REGGEL?   DE MINEK?   ELÁRULOM MI A TITOK!

 

ahhoz, hogy az embernek legyen kedve, értelme reggel felkelni, ha munkanélkuli, vagy ép nincs iskola, nagyon nehéz. okot találni a legnehezebb, mert ha felkelsz, akkor sem változik semmi, mintha egész nap az ágyban fekudnél.

a pesszimista azt mondja ilyenkor: ha nem csinállok semmit, nem is ronthatok el semmit.

hát mondjuk ez igaz is!!!!

tudjátok mi a legdrágább dolog a világon? az ido!

mindjárt megmondom miért:

mert annyira gyorsan múlik, hogy szinte észre sem veszed, és már vége is lett az életednek.

ha ép nincs semmi fontos dolgod, amit mindenkép ma kell megtenned, az a legeslegjobb ido számodra, hogy kitaláld hogyan folytasd az életed. ha nemtudod merre felé vedd az irányt, ne menj sehová! ulj le egy sarokba és gondolkodj.

mik voltak gyerekkorod óta az álmaid, mire vágytál. a legjobb, ha feljegyzed egy papírra. nem kell félni, senki nem fog hulyének nézni, hiszen nem mutatod meg senkinek. leírhatod a legvadítóbb, a legmerészebb álmaidat is, úgyis csak te látod mi van benne.

aztán johet a szelektálás: kihúzod, amirol már korodnál fogva, vagy más miatt lehetetlen megvalósítanod. amikor már csak pár darab, mondjuk 5 maradt belole, fogsz 5 lapot és a tetejére felírod mindet kulon. alá pedig, hogy mi kell ahhoz, hogy ezeket megvalósísd. pl. pénz- akkor elmész brigádozni pár hónapot és osszegyujtesz rá, vagy iskola- bepotyogteted a számitogépbe a kurzusokat és így tovább.

mind az 5-ot felvázolod- az akadályokat,

-az utat

-milyen módon tudnád megvalósítani

amikor elkészult, megnézed melyikbe tudnál azonnal belekezdeni és csinálj belole egy jól kidolgozott tervet. ha kituzod célodul és megteszel érte mindent, semmi sem állíthat meg, hogy el is érd, amit akarsz. bármilyen nehéz, gorongyos is lehet ez az út, sikerulni fog, de ahhoz tényleg akarnod kell.

s ha van célod, akkor már érdemes felkelned reggel, ugye???